
אאוטסורסינג לעורכי דין
אאוטסורסינג משפטי נועד להקל עליך לגדול עסקית על ידי הגדלת הדלתא של הרווח על ידי זירוז מערך העבודה הטכנית במשרד תוך ניטרול התחייבויות ולחצים פיננסים כלפי עובדים פוטנציאלים שתצטרך לגייס.
שיטת הכתיבה שלנו מבוססת על שיטתו של Bryan A. Garner והשופט Mark P. Painter
מה שמיוחד בשיטת הכתיבה אותה אנו מישימים במשרד זה שהיא מאוד עניינית וקלה להבנה מטרתה היא אחת - להעביר את המסר בצורה משכנעת ונעימה לקריאה.
אנחנו מאמינים שכתיבה טובה לא צריכה להיות מייגעת עם רצף משפטים שחוזר על עצמו, פתגמים ארמיים, עומס פרטים ותאריכים שאינם תורמים דבר מלבד העובדה שמסכן הוא הקורא שחייב לקרוא את הכתוב אם זה הקולגה מהצד השני, השופט או אפילו הלקוח שלנו.
8 טיפים לכתיבה נקייה ומשכנעת:
1. קודם כל להבין מה אתם רוצים לומר ואז פשוט לומר את זה בצורה הנקייה והברורה ביותר - במסמך יש להתרכז בנקודות הקריטיות ורק לאחר מכן להתחיל לתמוך בעובדות וטיעונים משפטים. חשוב "שתדברו תכלס" אין טעם להוסיף מילים למילים הרי את הקולגה שלכם ואת השופט אתם לא תרשימו בכמות המילים שעל המסמך - ההפך הוא הנכון במצב כזה אתם מענישים אותם כי הם חייבם לקרוא את כל מה שכתבתם.
2. בתחילת המסמך מומלץ מאוד לכתוב את הראציו - במה המסמך הולך לעסוק ומה אתם רוצים להשיג באמצעות מסמך זה - ישר ולעניין !
3. חשוב לשמור על רצף לוגי רציף - תמשיכו לפרט את העובדות החשבות של המקרה כהרחבה לרציו שכבר כתבתם בתחילת המסמך, כאשר העובדות של המקרה מסונכרנים מבחינת רצף כרונולוגי של זמנים. יש צורך לציין תאריכים רק כאשר הדבר נחוץ ומקדם את הבנת המקרה.
4. תכתבו בצורה משכנעת - אין טעם לכתוב בצורה יבשה המורכבת ממסכת עובדתית ומשפטית הרי המטרה שלכם בסופו של יום לשכנע את הקורא לכן מומלץ להשתמש במילים
כגון: וזה מוכיח כי ..., לכן ניתן ללמוד ש.., אלמלא הנתבע לא..., העובדות שפורטו לעיל מוכיחות כי..., עוד...
חשוב לזכור כי נתונים יבשים רק מרדימים את הקורא ובטח שלא משכנעים אותו, לכן צריך לעזור לקורא דרך הכתיבה שלכם להגיע למסקנה שאותה אתם מקדמים.
5. בכתיבה אסור להשמיץ, להתלהם, ציוניות יוצרת ספק בליבו של הקורא ולכן היא מאטה את קצב הקריאה ומסרבלת את הבנת המסר, אמירות שטחיות והכחשות בלי ביסוס גם לא תורמות הרבה להבנת הטקסט והשכנוע.
6. מומלץ לכתוב מסמכים עם כותרות משנה ולשמור על פסקאות קצרות ממוקדות מטרה. מומלץ מאוד להימנע מפסקה אחת של 15 עמודים וגם לא פסקה של עמוד 1. הוויזואליות מאוד חשובה כאשר אתם רוצים לעזור לקורא להבין את המסר ובכך זה גם מקל על הליך השכנוע.
תזכרו שתשומת הלב של הקורא מוגבלת, רוב האנשים כאשר קוראים מסמך ארוך עושים זאת עם הפסקות. הכותרות והפסקאות עוזרות לקורא שלכם להחליט מתי לקחת הפסקה לצורך הפנמת החומר. כמו גם עוזרות לו בקריאה שניה ושלישית ככלי לרענון על מה המסמך מדבר.
7. מומלץ להמעיט בשימוש בסוגרים בגוף הטקסט - אם המלל חשוב להבנת המקרה, תרשמו אותו בלי סוגרים בגוף הטקסט ואם המלל לא חיוני להבנת המקרה תוסיפו אותו בהערות שולים.
8. לאחר שכתבם את המסמך תעברו עליו בשנית ותתחילו לקצר ולזקק את המסר הכתוב!
כתיבה ויזואלית מקלה על העברת מסרים
טיפ קטן שעושה הרבה סדר בעבודה - למדתי אישית מהיועץ המשפטי של משרד האוצר - לכתוב ברשימות מדורגות גם בשני מפלסים ויותר.
כתיבה מדורגת במפלסים היא מאוד ויזואלית ומפורטת.
-
כותבים עד 5 מילים לא יותר.
-
כותבים רק את הרציו.
-
בכתיבה כזו אתם יוצרים שקיפות ובהירות.
-
לא רק טקסטואלית אלא גם מחשבתית.
-
כתיבה כזו יוצרת אמון !
-
ניהול וקידום פרויקטים מורכבים באמצעות כתיבה ויזואלית
הטכניקה עוזרת לנו מאוד בעבודה על פרויקטים מורכבים כאשר צריך להסביר לצד השני בדרך פשוטה על הכתב הליך שאינו פשוט כלל וכלל. באמצעות טכניקה זו קל יותר להסביר ולשכנע באמצעות כתיבה ויזואלית - היות ויוצרים לקורא תמונה המורכבת כפזל המורכב מחלקים חלקים כאשר הקורא יכול לא רק לקרוא אלא ממש לראות ויזואלית את הפתרון שאותו אתה מציע ויותר חשוב הקורא יכול להבין כיצד מורכב הפתרון שלך היות והוא לפניו מורכב משלבים שלבים.
ניהול פגישות עסקיות אפקטיביות באמצעות כתיבה ויזואלית
בנוסף באמצעות כתיבה ויזואלית קל יותר לנהל פגישות עסקיות ובעיקר לנצל באפקטיביות את הפגישה לקידום אינטרסים עסקים משותפים. כמה פעמים יצאתם אחרי פגישה והבנתם שדיברתם על הכל חוץ מהדברים שבאמת הייתם צריכים לדון עליהם ולעומק.
על מנת לנצל באפקטיביות את זמן בפגישה לקידום אינטרסים עסקים, אני מכין לי בנקודות את הנושאים עליהם אני הולך לדבר. גם נושאים אלה אני שובר לתת נושאים ובכך יש לי תמונה מלאה וברורה איזה אינטרסים אני צריך לקדם בזמן פגישה.